Ungdomsskolen og
den årlige musical

Helsingør Kommunale Ungdomsskoles to afdelinger i Espergærde og Helsingør er et socialt, kulturelt og fagligt samlingspunkt for hundredvis af unge mennesker. Ungdomsskolen er især kendt for sin musical.

”§ 1. Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse forøget indhold samt udvikle deres interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund.”

Sådan lyder ungdomsskolens opgave ifølge loven. Oversat til nutiden er det både undervisning i klassiske fag som eksempelvis engelsk, matematik og billedkunst . Men det er også tilblivelsen af en herremiddag for unge fyre, der vil ”fremtrylle et konge herremåltid”, og det er et Glim & Glam-kursus for piger, der vil lave tøsede accessories anno 2012.

Det mest synlige kreative flagskib er utvivlsomt Ungdomsskolens musical. Den første blev opført i 1979. Siden da, er der blevet opført over 40 forestillinger, og ungdomsskolemusicalen er efterhånden blevet en fast tradition i Helsingør. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er Ungdomsskolemusicalen ikke bare fem elever, der fremmumler en række replikker, de har øvet sig på en halv times tid. Forberedelserne til musicalen står på hele året, og der bliver lagt hundredvis af timer i arbejdet fra alle de medvirkende. Derfor er musicalen også blevet kendt for at avle talenter i stor stil, som senere folder sig ud i dansk film, musik og teater.

4 kommentarer om “Ungdomsskolen og
den årlige musical

 1. 21. september 2012 Jonas Truelsen, 3060 skriver:

  Unge fra 7. klasse og helt op til gymnasiet har et sted at mødes. Drenge og piger med vidt forskellige baggrunde tager del i aktiviteter, hvor hvert talent har en værdi. Alle der har gået her, kommer ud i den globaliserede verden med en forståelse og en åbenhed, der ikke findes andre steder

 2. 21. september 2012 Ellen Thaarslund, 3070 skriver:

  EU Musicalen er et meget centralt samlingspunkt og har været det i lang tid. Derudover bringer det kulturen, teatret og ungdommen til Helsingør

 3. 21. september 2012 Emma Melchiorsen, 3140 skriver:

  Ungdomsskolen kører på et godt koncept med gratis undervisning i fag, åbent for alle og et superhyggeligt sted at være. Der er mulighed for at komm som du er og lave en masse fælles ting

 4. 21. september 2012 Kasper Markussen, 3060 skriver:

  Espergærde Ungdomsskolemusical har en tradition for at spille fremragende musicals, og samtidig strækker dens historie sig langt tilbage. For mange er det en fast begivenhed hvert år, og for mange unge, er det deres måde “at starte året på!” For de unge giver det også et sammenhold, som man sjældent ser andre steder, og man finder venskaber for livet.

Skriv en kommentar

Mere end 2500 elever deltager årligt i et eller flere af Ungdomsskolens fag og aktiviteter, og mere end 100 deltager årligt i ungdomsskolens musical.

PÅ KORT
I NÆRHEDEN

Jeg traver til skolen
Solen er ved at indhente mig
Fuglene er begyndt at synge igen
Byens hvide klæder er ved at forsvinde
Og glæden i luften smitter af på mig

Digt af Nanna Rasmussen, der har gået på Ungdomsskolens forfatterværksted i 2010-2011.

Tilbud til de unge

Helsingør Kommunale Ungdomsskole er et fritidstilbud for de 13-20 årige i Helsingør Kommune. Der er en afdeling i Espergærde, én i Helsingør og en afdeling med motoraktiviteter i Kvistgård. Ungdomsskolen startede i 1956 i Helsingør og i 1963 i Espergærde.

Læs mere