Spillestederne
Annexet og Elværket

De lokale spillesteder Elværket og Annexet fungerer som kreative frirum, hvor lokale musikere kan slippe talentet løs på instrumenterne og koncertgængerne kan lade håret hænge og give den fuld gas.

Musikhuset Elværket har til huse på Rosenkildestien i byens tidligere elværk, som Helsingør Kommune har stillet til rådighed. Spillestedet kunne i 2011 fejre 20 års jubilæum samtidig med selve elværksbygningens 100 års jubilæum. Formålet med musikhuset er at sikre kommunens amatørmusikere gode og billige øvelokalefaciliteter og bidrage til et alsidigt og aktivt lokalt kulturliv.

Foruden 11 øvelokaler rummer huset en meget benyttet koncertscene.

Hvert år samles bands fra både ind- og udland til Helsingør Festival, der finder sted på elværket. På festivalen optræder større navne side om side med alternative bands og amatørmusikere.

Midt på Stengade ligger et andet spillested. Annexet fungerer både som bar og spillested for unge mellem 18 og 25 år, hvor unge musikanter kan prøve talentet foran et publikum. Siden Annexet genåbnede i august 2012, har over 3000 mennesker været inde og give en støttetilkendegivelse til stedet på Facebook.

5 kommentarer om “Spillestederne
Annexet og Elværket

 1. 22. september 2012 Benjamin Abildgaard, 3070 skriver:

  Det er et sted, hvor utrolig mange nystartede musiske kunstnere har mulighed for at få en debut. Den løsslupne stemning af frihed gør Elværket til et afslappet og let tilgængeligt sted for unge af alle grupper at mødes

 2. 22. september 2012 Henrik Kofod Sørensen, 3000 skriver:

  Elværket har i mere end 20 år udgjort et frirum, hvor det enkelte individ kan eksperimentere med de kulturelle forme og skabe kultur på sine egne præmisser. Dette gør at Elværket er ganske unikt og må derfor betragtes som en yderst væsentlig kulturinstitution i Helsingør Kommune.

 3. 22. september 2012 Claus, 3000 skriver:

  Dejligt at se Musikhuset Elværket repræsenteret. For mange af byens borgere ville det være utænkeligt hvis Elværket ikke var her.
  Det ærgrer mig dog at øvelokale-delen slet ikke er nævnt i beskrivelsen.

 4. 21. september 2012 Nikita Bang, 3060 skriver:

  Det perfekte sted at tilbringe torsdag, fredag eller lørdag aften med musik og øl. Annexet spænder over en bred genregruppe af optrædende musikere og kan derfor både præstere at være et godt feststed, men også et afslappet “jeg tager en enkelt øl med vennerne”-sted. Desuden er det er vigtigt sted for de mindre, mere ukendte bands i området, der her kan få en chance for at optræde.

 5. 21. september 2012 Susanna Jacobsen, 3060 skriver:

  Det er et sted som Annexet, der tiltrak mig, da jeg flyttede til Espergærde. Et hyggeligt og sjovt sted med mennesker med fut i røven og åbne arme.

Skriv en kommentar

Elværket og Annexet er to af de mest populære spillesteder blandt helsingoranerne. Især blandt de unge.

PÅ KORT
I NÆRHEDEN

Læs mere