Lejrskole

Helsingør Kulturkanon kan bruges som en guide, til klasser som vil på lejrskole i området. Ikke alle emner er lige relevante, når man som skoleklasse kommer udefra. Men som en del af klassens forberedelse til lejrskolen, fortæller den eleverne meget om, hvad det er for et sted, de skal besøge.

Kanonen giver altså et fint overblik. Dog kan den ikke stå alene. I det følgende er derfor også henvisninger, som er udenfor Helsingør Kulturkanon. Undervisningsforslagene under Indskoling, Mellemtrin og Udskoling kan bruges som en del af et lejrskoleforløb.

Kronborg og omgivende havneområde

Kronborg er et must, når man besøger Helsingør. Kronborg har status som verdenskulturarv og er et sted med både spændende historie og atmosfære. Det er muligt at få omvisninger på Kronborg …

Ved Kronborg ligger Handels- og Søfartsmuseet, hvor det ligeledes er muligt at få særlige undervisningstilbud. I 2013 flytter museet ind i helt nye og spændende lokaler i en af de gamle doks foran kulturvæftet.

Hele havneområdet er renoveret i 2011-2012 og i sig selv en oplevelse at gå rundt i.

Tusind år bagud i historien

Gurre Slot er et andet berømt historisk sted, som bringer eleverne næsten 1000 år bagud i historien. Der er mange spændende historier knyttet til stedet, som det er en god ide at sætte sig ind i før besøget. Slotsruinen ligger i et meget naturskønt område nær Gurre Sø og skovene omkring, som det er oplagt at gå en tur i, når man er der.

Fremme på beatet i nutiden

Skatere, familier og andet fodfolk valfarter til Helsingør for at dyrke street sportsgrene i Multiparken. Her kan man stå på skateboard, rulleskøjter, trickcykler, løbehjul, spille fodbold, basket, lave parkour og meget mere. Udstyr udlejes på stedet og der er også mulighed for at købe lidt mad til billige penge. Idrætsundervisningen er godt dækket ind, med et besøg eller to i Multiparken, som ligger lige ved siden af byens svømmehal.

Klap en fisk

Ikke på kanonen men meget velbesøgt er Øresundsakvariet stedet, hvor man kan komme helt tæt på havet og dets dyreliv omkring Helsingør. Der er bassiner, hvor man kan røre ved fiskene og studere dem på helt nært hold. Her er mulighed for særlige arrangementer (også uden for akvariet) for skoleklasser.

Fra tandhjul til terrabytes

I Teknisk Museums store haller kan man opleve historiske maskiner og apparater. Teknologihistorien bliver fortalt hele vejen frem til nutidens it-tidsalder. Der er på museet skiftende arrangementer for skoleklasser. Museet er heller ikke en del af kanonen.

Kunst for store og små i verdensklasse

Udenfor kommunen, men blot tre stop syd på med Kystbanen ligger kunstmuseet Louisiana. Her er et kreativt børnehus og en skoletjeneste, som arrangerer spændende workshops i tilknytning til deres udstillinger.

Praktiske oplysninger

Find mere inspiration og praktiske informationer om overnatning, transport, cykelleje m.v. hos Visit Nordsjælland.

Multiparken er hele Helsingørs legeplads, hvor du kan skate, lave parkour og meget, meget mere