Fra forslag til afstemning

I løbet af foråret 2012 var borgerne i Helsingør Kommune med til at bestemme indholdet af Helsingør Kulturkanon. Først ved at sende forslag ind og siden ved at stemme på deres favoritforslag.

Helsingør Kulturkanon er borgernes kanon. Det har været tanken lige fra start, og derfor har borgerne været involveret i fra start.
Fra den 17. april til den 8. maj kunne alle komme med forslag til, hvad de synes, skulle med i Helsingør Kulturkanon. Der var tre måder at afgive et forslag på:

  • Ved at udfylde en formular på en særlig hjemmeside
  • Ved at møde op til et af de kulturkanonmøder, der blev afholdt i perioden
  • Ved at udfylde et kort og aflevere det i en af de kulturkanonbokse, der var stillet op rundt omkring i kommunen

Den 8. maj var der blevet sendt 615 forslag ind, og der var blevet peget på ikke mindre end 175 forskellige emner til en plads i Helsingør Kulturkanon.

Klar til afstemning
Redaktionsudvalget fik derefter til opgave at gå de 175 forslag igennem for at vurdere, om nogle kunne lægges sammen og om nogle forslag skulle vælges fra. En fravælgelse kunne eksempelvis ske, hvis der ikke var offentlig adgang til det foreslåede, eller hvis det foreslåede ikke lå i Helsingør Kommune.

Efter redaktionsudvalgets møde blev 120 forskellige forslag sendt til afstemning i perioden den 29. maj til den 12. juni. I løbet af de 14 dage, afstemningen varede, var knap 1200 borgere inde og stemme, og de afgav i alt 4650 stemmer.

Udover af indsende forslag til hjemmesiden, blev der samlet forslag ind på en række kulturkanonmøder rundt i kommunen. Blandt andet på plejehjemmet Montebello.

1200 borgere stemte

I løbet af de to uger, borgerne kunne stemme på deres fem favoritter, var 1200 borgere fra Helsingør Kommune inde på hjemmesiden og stemme.