Multiparken

Det er et stykke gigantisk legeland pakket ind i beton. Her kan unge, dem som føler sig unge og dem, der bare godt kan lide sjov og socialt samvær i street-kulturens tegn, folde talenterne ud.

Den er der hele tiden; den vedvarende lyd af skateboardenes små polyurethan-hjul, der suser henover den håndklappede betonbelægning på skateranlægget.

De mindste tager forsigtigt anlæggets mange faciliteter i brug, imens de af og til kigger benovet på de ældre brugere, der slår sig løs på skateranlægget og parkouranlægget, som om de aldrig har lavet andet.

Multiparken danner rammen om uorganiserede sportsaktiviteter, og den er allerede blevet lidt af en magnet, der tiltrækker unge fra både Helsingborg og København.

De baljeformede bowls tager imod skateboarderne, bmx-rytterne og rollerskaterne, og på banerne omkring kan man spille streetbasket, fodbold eller skøjte om vinteren. Der er fuld fart på fra åbningstid til lukketid, men det hele foregår i en slags kærligt, kontrolleret kaos.

6 kommentarer om “Multiparken

 1. 21. september 2012 Ahmed Yetik skriver:

  Fordi det er et sygt sejt sted at hænge ud

 2. 21. september 2012 Camilla Andreassen skriver:

  Det er sjovt. Jeg kan godt lide at lære at køre på løbehjul med mine veninder. Har en sød lyserød én med blomster på

 3. 21. september 2012 Merlut, 3000 skriver:

  Det er fedt vi har en multipark

 4. 21. september 2012 Bodil Iversen, 3000 skriver:

  Der er mange af mine veninder fra Hamlet, der kommer med deres børnebørn og kører på løbehjul

 5. 21. september 2012 Phillip Blovstrød, 3000 skriver:

  Det er fedt at hænge ud med mine homies og tjekke de hotte piger ud

Skriv en kommentar

Det er Villa Fem, der er ansvarlig for den daglige drift af Multiparken, men MP:H er i høj grad brugernes park. Det betyder, at det er brugerne, der i fællesskab med MP:H-huset igangsætter og gennemfører aktiviteter og arrangementer i parken.

PÅ KORT
I NÆRHEDEN

Multifunktionel park

MP:H, som er Multiparkens officielle navn, dækker et areal på 10.000 m2. Parken ligger ved Vapnagaard i det store almene boligområde ved Rønnebær Allé, hvor 10 procent af Helsingør Kommunes befolkning bor. Multiparken er for alle, og der er lagt stor vægt på rummelighed. Der skal med andre ord være noget for alle – uanset alder, køn og etnicitet. Derfor er der også grønne og rekreative områder ved Multiparken i form af grillfaciliteter, bænke, borde og et legeområde for dem, der ikke er klar til en tur i bowlen. Multiparken tiltrækker unge mennesker helt fra København og Helsingborg.

Læs mere