alle kommentarer til "Helsingørs
gamle bydel"

3 kommentarer om “Helsingørs
gamle bydel

  1. 21. september 2012 Lisbet Rosenstrand Køser, 3000 on skriver:

    De gamle bygninger har en uvurderlig betydning for den gamle middelalderhistorie om Helsingør. De er af oprindelse fra den adelige skotske famile Leielsom, som kom til Danmark via handel og søfart. Desuden rummer husene en række historiske personligheder, som har haft en del betydning for Helsingørog Danmark i det hele taget. Slægten har en række borgmestertitler og toldere i Helsingør fra tidlige tider. Foruden en søn af Frederik Leiel, Willem Leiel, som blev kendt fra bogen skrevet af Asta Bredsdorff 1999 ” Willem Leyels farefulde rejse til Indien” en søn fra byen. Hans søster Kirsten Hansdatter blev gift med Biskop Morten Madsen Sct,Clemens kirke, domkirken i Århus. Hun fik et meget dramatisk liv som bispefruen af Aas. Hendes liv er beskrevet i historikeren Flemming Hørnøs’ bog “Bispinden”. Hendes formue blev brugt til at betale Århus fri for at blive besat af svenskerne under svenskekrigene. Samtidigt med at hun sad i husarrest beskyldt for bl.a hor m.m. med svigersønnen. Senere blev hun dog fuldstændigt renset for anklagerne. Denne kvinde var min 6. tipoldemor; en spændende og stærk personlighed. Det gør det jo ikke mere kedeligt, at der er direkte aner til Leiel slægten boende i Helsingør den dag i dag.

  2. 14. august 2012 Steffen Gerner, 3060 on skriver:

    “De gamle bygninger i Helsingør” og meget gerne et par baggårde, fortæller byens historie og trækker turister til. Jeg er stolt af “min by” når jeg kan vise mine gæster rundt.”

  3. 14. august 2012 Lasse Kenneth Holm Hansen, 3060 on skriver:

    ”Facaderne på de gamle huse i Helsingørs gader. Det giver en dejlig stemning og er helt klart en vigtig faktor for, om jeg skal bo i Helsingør Kommune, når jeg bliver “voksen””

Skriv en kommentar >>

Følg med i kanon

Scan koden med din mobil eller tablet – tilføj linket til din mobile feedlæser – så abonnerer du på kanonkommentarer.

Seneste kommentarer til Helsingør Kulturkanon

rss