Brostræde Is

Det er blandingen af hjemmebagt vaffel, sommerstemning i Brostræde og de nostalgiske minder om barndommens isoplevelse, der gør forskellen. Siden 1922 har Brostræde Is solgt is til lækkersultne helsingoranere og byens besøgende.

Findes der noget mere helsingoransk end Brostræde en varm sommerdag? Danske flag hænger mellem husene på begge sider af strædet, og for enden kan man på en klar dag se færgerne lægge til. Men det er ikke altid, man kan se helt ned til enden. For cirka midt på Brostræde er der som regel samlet en stor klump af mennesker.

De står i kø til en oplevelse, som de sikkert har prøvet før – eller i hvert fald har fået fortalt, at de skal huske at prøve, inden de forlader Helsingør. For hvad er en tur til Helsingør uden en Brostræde is?

Den 22. november 1922 grundlagde Engelbrecht Nielsen en isbutik i Helsingør, som er gået hen og blevet noget af en institution. Det er essensen af lykkelige sommerbarndomsminder bagt sammen til en vaffel med flødeis og syltetøj. Måske med en flødebolle på toppen, hvis det skal være ekstra festligt.

I dag er det Engelbrecht Nielsens børnebørn, der driver butikken, og de holder fast i de hjemmelavede vafler og det sparsomme udvalg af isvarianter. Sådan en mangel på innovation var nok ikke gået i andre isbutikker. Men nu er der jo heller ikke tale om en hvilken som helst isbutik. Der er tale om Brostræde Is. Og her skal minderne ikke udsættes for nytænkning.

På en varm sommerdag virker Brostræde Is som en magnet på ishungrende helsingoranere og byens besøgende

En kommentar til “Brostræde Is

 1. 14. august 2018 Kirsten Chaney skriver:

  Forretningen ser desværre lidt for slidt og træt ud, det er
  på tide at investere lidt af overskuddet i at “forskønne”
  udseendet. Der trænger til at blive spenderet lidt på, at
  forretningen fremstår indbydende og romantisk. Der skal
  naturligvis ikke ændres på selve helheden, men der skal
  nok lidt vedligeholdelse til, også for at gøre det til en fortsat hyggelig fornøjelses at komme der.
  Jeg har kommet der fra barns ben og isen er stadig tops.

Skriv en kommentar

Brostræde Is er blevet lidt af en institution i Helsingør

PÅ KORT
I NÆRHEDEN

Fem varianter og ikke mere

I de fleste isbutikker fylder montrerne med forskellige varianter ofte flere meter. Men hos Brostræde Is er det ikke udvalget af kugler, man skal komme efter. Her findes nemlig kun fem forskellige varianter: vanilje, jordbær, chokolade, nougat og pistacie.