Aktivitetscentret Hamlet

Siden 1972 har hundredvis af pensionister og efterlønnere fra Helsingør dyrket det sociale og aktive liv i bygningerne ved Kronborgvej.

Knipling, billard og bridge. EDB-kursus, træværksted og billedmaling. Sjov dans, patchwork og blomsterbinding. Bivokslys, drama og linedance. Vævning, motionsgymnastik, og engelsk. Aktiviteter, socialt samvær og underholdning.

Aktivitetscentret Hamlet er samlingspunkt for en stor del af Helsingør Kommunes aktive ældre. Rundt om de skemalagte aktiviteter er der kaffe på kanden og hyggesnak ved bordene. Og hver dag serverer cafeteriet træfsikre varme retter som benløse fugle med skysovs, kødtimbale og revelsben.

Store hoteldrømme

Da en række bevaringsværdige huse blev revet ned på Havnegade efter en brand i 1938 fik folkene bag aktieselskabet Hotel Prins Hamlet en idé. De ville skabe et luksuriøst hotel bygget i tidens fremtrædende funkisstil.

Så kom 2. verdenskrig og satte en stopper for de store planer. I stedet blev et mere beskedent hotel opført i 1950erne af den daværende hotelkonge, Oscar Petersen, og trods fraværet af funkisstil blev hotellet sammen med hotel Kystens Perle i Snekkersten en hjørnesten i det, der blev kendt som ”Nordens festlige hjørne”.

Festen sluttede dog efter nogle år, og i 1972 blev hotellet omdannet til Helsingør Kommunes første aktivitets- og dagscenter.

 

3 kommentarer om “Aktivitetscentret Hamlet

 1. 6. januar 2019 Herluf Holdt skriver:

  Jeg savner det rigtige årstal for indvielsen af Hotel Prins Hamlet. Mener at det skulle være taget i brug 1. juli 1956.
  Jeg mangler også årstallet for bygningen af “Det runde hjørne”, som ikke er med på fotoet.

 2. 21. september 2012 Maria Petersen, 3000 skriver:

  Det giver indhold og glæde for mange mennesker. Jeg glæder mig altid til timerne her

 3. 21. september 2012 Inge-Lise, 3000 skriver:

  Det er et fantastisk sted. Jeg er dybt taknemmelig fordi det findes. Det giver os alle glæde og indhold i pensionisttilværelsen

Skriv en kommentar

Der står socialt samvær på menuen på Aktivitetscentret Hamlet

PÅ KORT
I NÆRHEDEN