Allerede på mellemtrinnet kan eleverne betragtes som erfarne it-brugere. Det kan man lade smitte af på kanonundervisningen. Stil opgaverne mere åbent og se, hvad der sker. Elevernes egne holdninger til de kanoniserede emner bliver mere artikulerede, hvilket man med fordel kan lægge ind som en del af deres arbejde med kulturkanonen.
Holger Danske på Kronborg, pigerne fra Danserindebrønden og HAN på Kulturhavnen i Helsingør… Der optræder flere markante figurer i kulturkanonen. Besøg dem med klassen og find ud af deres egentlige baggrund. Få eleverne til at digte videre på, hvad figurerne ville fortælle, hvis de kunne tale:
En tidslinje med alle eller blot udvalgte kanonemner giver et overblik og danner udgangspunkt for en samtale om både de enkelte emner og det samlede billede af, hvad der i følge kulturkanonen er umisteligt i Helsingør.
Hvorfor er der flest kanonemner fra gamle dage? Hvad gør de nutidige emner umistelige? Hvordan kunne en kulturkanon se ud i 2100?
Der findes mange tidslinje-værktøjer på nettet, flere af dem gratis. Tiki-Toki på Skoletube kan bruges fra 4. klasse.
Arbejd med kanonstederne som kulisse for rollespil, der afspejler stedets historie, centrale personer og begivenheder. Tag fotos eller video af seancerne og rediger det til en billedfortælling eller film i videoredigeringsprogrammet Moviecut på Skoletube.
Hvordan var livet som tiggende munk i Karmelitterklostret? Hvad var arbejdsfordelingen mellem de ansatte kvinder og (to) mænd i Helsingør Børneasyl? Hvordan opleves det, at få (eller ikke at få) hovedrollen i Ungdomsskolens årlige musical?